jump to navigation

Kènalan

Dulur,

Blog iki digawe kanggo kabeh penggemar jula-juli kidungan karo dagelanè cak Kartolo, cak Basman, cak Sapari, cak Sokran lan Ning Tini soko Ludruk Sawunggaling. Kanggo tombo kangen karo kesenian dan kebudayaan Suroboyo.

Kanggo sampeyan-sampeyan sing duwe kumpulan dagelan Cak Kartolo liyane, monggo ojo sungkan-sungkan dibagi-bagi nang Blog iki.

Yu Painten kleleken cendelo,
Cekap sèmanten piatur kulo.

Komentar»

1. mulut - Februari 2, 2008

welgedewelbeh
Matur suwun cak ….. wah isok ngobati kangen nang Suroboyo ki …. btw, wes ijin cak kartolo de ka ka tha ?

2. Ludruk - Februari 6, 2008

Cak Mul,
Awak dhewe gurung oleh ijin soko cak kartolo,
tapi itung-itung melestarikan budaya lah
Sak durungi di embat bongso liyane …

3. dorondo - Maret 2, 2008

wah lucu rek, tombo kangen cak

4. Tommy - Juni 4, 2008

Kulo nuwun, iki lo cak lek pengen Download MP3-ne Cak Kartolo CS, limayan iso gawe rengeng-rengeng karo nyabot gawe.

http://tommybudiawan.com/2008/05/download-banyolan-kartolo-cs/

5. Tommy - Agustus 11, 2008
6. Sedyo - September 20, 2008

carane nyetel suoro yok opo ker

7. doni - Oktober 13, 2008

Dulur,……..
Males ah’ pake download…….
Pengennya liat langsung ludruk nya ajah…….
para oreng muda sih jelas masih doyan ama ludrukan kartolo cs. krn gak lekang di makan jaman tapi masalahnya kalo mau liat lsg di mana ? kapan ?……

Lha ini tantangan buat cak kartolo cs…….

Saran : cak kartolo bikin road to campus donk….. keliling dari kampus ke kampus…… pasti laku. jangan cuma di JTV and nunggu di tanggep orang ajah……..

But…… sukses deh buat cak kartolo cs…… And mana buk marlenanya…….???????

8. Mas Tommy - Oktober 21, 2008

Cak, lek iso digae file MP3 tur iso diunduh mbarek konco-konco. Sebab akeh dulur-dulur sing gagap tekhnologi, ora isok ngrungokno lucune cak Kartolo. Iso’e mek mbukak komputer thok. Dikandani internet jarene eternit. Aku dewe cek iso nganggur-nganggur mbarek ngrungokno karo hp. Sip kan?
Mugo2 sampean rungokno suworone rakyat ini cak..

9. pengki hari gardjito - November 29, 2008

wah..ngelingno aku jik jaman SMA karo kuliahan nang Suroboyo tahun 80 an, waktu iku aku melok ludruk SMAN V sampe kuliah yo jik ludrukan, sing digawe patokan ngludruk yo guyone kartolo iki
salut gawe sing duwe ide…ngomomg2 nek nang Jakarta tuku nang endi yo kasete cak Kartolo iki..
cuma carane ngrungokno yok opo rek??? aku jik gaptek

santen tuyo klopo
Namung semanten gadan kulo

10. amiy - Januari 4, 2009

Kapan yo ono Ludrukan Seng iso ngganteni nggetingnoe cak blontang, suoro enake cak sngkran, centile yu tini, gede irunge cak basman, lucune cak kartolo, lan sak liyo-liyone……..!!!!

11. JOKO H - Februari 12, 2009

WADUH ANGELE BANYOLANE SAMPEAN ( CAK KARTOLO ) DI DOWNLOAD PIYE TOH PADAHAL AKU KEPENGEN BANGET NGRUNGOKE

12. yoyok - Maret 3, 2009

Yoyok arek Pakis
Cak , yok opo kiro-kiro .sopo sing bakal nerusno budayane jawa timur khusus e suroboyo .yo iki ludruk barek kidungan ne . arek saiki podho seneng budaya sing import cak , saiki tugase awake dewe yo opo carane ndadekno ludruk iki iso o diterimo kalangan arek nom noman .lek dudu arek2x jawa timur khusus e arek suroboyo terus sopo cak sing nglestarek no cak ,
Impian ku iso”o ludruk populer .koyok Lenong Betawi , Ketoprak , wayang kulit lan liya 2x ne .

13. sulthon arif - April 1, 2009

waduh gak iso ngomong cak. ngrungokno sampek ngguyu kekel. sampe loro weteng ku

14. Tio arek Suroboyo - April 9, 2009

Ludruk ojo sampe musnah rek.Paling nggak cak Tolo sik mbanyol.

15. janni - April 16, 2009

huahhaaa…ha…ha..ha… wis pancene faforitku iku yo ‘blontang, baseman en kartolo, lek ngrungok no dewe ndik laptop aku iso nggegek dewe dimana pun berada…waduh lha tambah koyo’ wong gendeng yo…heee..he..he.. tapi gak popo asal gak gendeng temen rek….sing penting iso loro weteng mergo ngguyu….

16. tristan - Juli 12, 2009

aku arep nggolek video rekamane sawunggaling cs sing mbiyen tau tampil nok TVRI ambek personil sing sik komplit ono Cak Katrol, Cak Bajul, Cak Sapira, Cak Sorokan, Cak Munawar lan Ning Tini plus Cak Blonthang. Opo sih ono yo? Nek sih ono ojo medit bagi2 ambek lare2 niki sing isih tergendeng2 karo banyolane Kartolo Cs sing ora lekang karo jaman sing sik lucu ae masio ta diputer bola-bali. Suwun Cak!
Kanggo Cak Kalonthong lan Cak Saripa dhewe sing mampir lan moco website iki: HORAS BAH!

17. Yasmada - Agustus 25, 2009

Cak Kartolo uancen maestro,rek.Cak Kartolo maskot Jawa Timur…ayo terus lestarino ludruk nang Jawa Timur.Salam hormat buat Wak Kaji Kartolo…….:-)

18. Hari Arek Benowo - September 6, 2009

Cak Kartolo pancene top. Angger ngrungokno dagelane Cak Kartolo, pasti dijamin kepingkel-pingkel. Anakku ae sing gak patek iso boso jowo, dadi melok seneng saiki nang dagelane Cak Kartolo. Pengen tak koleksi sak akeh-akeh e dagelane Cak Kartolo, tapi aku kesulitan nggolek e. Yok opo Rek, ono solisi ta? Itung-itung gae ngenalno anakku nang budaya suroboyoan, sekaligus kanggo tombo kangenku nang suroboyo, Cak. Aku manggon ndek mBali Rek, jarang mulih nang Suroboyo.

19. Hari Arek Benowo - September 6, 2009

Cak Kartolo pancene top. Angger ngrungokno dagelane Cak Kartolo, pasti dijamin kepingkel-pingkel. Anakku ae sing gak patek iso boso jowo, dadi melok seneng saiki nang dagelane Cak Kartolo. Pengen tak koleksi sak akeh-akeh e dagelane Cak Kartolo, tapi aku kesulitan nggolek e. Yok opo Rek, ono solusi ta? Itung-itung gae ngenalno anakku nang budaya suroboyoan, sekaligus kanggo tombo kangenku nang suroboyo, Cak. Aku manggon ndek mBali Rek, jarang mulih nang Suroboyo.

20. Satria - Desember 30, 2009

Sampeyan sing seneng mp3 Kartolo cs isok mampir nang kene http://kartolo-mp3.blogspot.com/ nang blog iku onok review crito, isok play ambek isok download langsung. Tiap minggu diusahakno diupdate terus. Sumonggo mampir nang http://kartolo-mp3.blogspot.com/

21. oym - Desember 31, 2009

cak blonthang ambek cak munawar iku opo podho, soale aku gurung pernah nontok, lek ngruokno mbendino iku peng 3, soale ndek radio ono rekamane, cumakok wengi yo, jam 12, ambek jam 2 bengi je, personele opojek lengkap cak yo?

22. aris-arek ngalam - Januari 8, 2010

waduh cak……aku kangen tenan ambek banyolane riko ambek nawak-nawak e. ndek endi iso tuku mp3 ne cak?

23. rasito - April 14, 2010

aku yoo kepingin tuku np3ne reek, mbok aku didudui ngone sing didodol, matur nuwun.

24. Ludruk Marsudi Laras - Agustus 20, 2010

waa…..siip iki, wes kondo cak kartolo durung iki ???

25. wahyuambon - November 21, 2010

mulai bayi dolor, kudangane kartolo.cs,…sak iki wis duwe anak masio nyekel duwik sak koper tapi lek gak ngrungokno cak tolo gak iso ayem hare…..kudune setiap stasiun radio sak jawa timur kudu ada yang aktif muter dagelane cak tolo.

26. soleh - Januari 12, 2011

aq sampek apal lo dagelan cak kartolo mulai a sampek z

27. bagus mazasupa - Januari 21, 2011

permisi, saya senang ada blog ini, mudah2an bisa saling bertukar ilmu dan ide untuk kemajuan kesenian Jawa Timur.

Matur Nuwun

Bagus

28. amir - Februari 2, 2011

aku duwe koleksi MP3 sekitar 60-an judul dagelan kartolo

Saiful Maksum - Agustus 14, 2014

Maturnuwun Cak, aku nyuwun tulung dicopekno 60 koleksi mp3 mengko tak ganti ongkose yo cak…..

29. tijok - April 3, 2011

siip thanks

30. kaji sokran - April 23, 2011

suwon sing akeh gawe cak admin. sing nyempetno ngelola blog iki. lumayan gawe rungon2 pas nyangkruk an nang suroboyo. ( semanggi suroboyo lontong balap wonokromo )

31. Orang Bebas - Juni 29, 2011

Kulanuwun cak/mbakyu… :D, lek pas ngopi jan enak tenan karo ngrugokno dagelane cak kartolo cs, ayo di lestarekno budaya Indonesia

32. cak tri - November 12, 2011

sering saben bengi nek wes ate turu. mulai jaman ngerukno radio, trus tuku kaset-e, sampek mp3-ne. ngguyu2 dewe. Jare ojob sing dudu wong Jowo:”itu diulang-ulang kan? kok gak bosen?”

33. caksu.g - Desember 10, 2011

Top temen rek suroboyo maju terus pantang mundur perut maju pantan mundur…….hahaaahaqhqhaa

34. syafril - Januari 31, 2012

kartolo the legend

35. wiyanto - Februari 11, 2012

senajan ak nek bandung rek.tapi ben wengi jula-juli kartolo ora ketinggalan,meskipun tugasku nek gunung kadang2….kito ora usah sungkan2 nglestarekne kesenian jowo timur.salam poro penggemar cak kartolo kabeh mg2 melegenda smpk selawase.””mangan telo legi rasane, mulo wong jowo jo lali budayane,,,,..

36. ahbsamad - Februari 15, 2012

tak akoni sip cak,.nek totale kiro2 onok piro se cak kartolo iki

37. Budiono - Juni 3, 2012

Ass,ada yang punya foto anggota kartolo cs seperti cak sokran,cak munawar,cak blontang,cak basman dll?tlg dishare dong!

38. Cangkrukan yuk - Agustus 27, 2012

Kepada TVRI tolong dong upload video kartolo 1985an, masak mp3 mulu, kan ada dokumentasinya. Iku lucu iku……………. banyolan asli jawa timur, banyolan pelestarian kebudayaan kita

39. yusuf - November 21, 2012

suroboyo yo suroboyo cak kartolo tetep bolo

40. folia budowlana - Mei 22, 2013

W naszej ofercie znajdziecie Państwo doskonałe folie każdego typu i rodzaju.
Polecamy przede wszystkim folię budowlaną,
którą sprzedajemy w niezwykle korzystnych cenach. Sprzedawana przez nas folia
budowlana jest jedną z najbardziej profesjonalnych na rynku, a co najlepsze, cechuje
ją naprawdę znakomita cena. Dlatego polecamy ten produkt.

Warto także dodać, że nasza folia budowlana ma gwarancję jakości,
dzięki temu jest zakupem o wiele bardziej opłacalnym.

Bardzo duża wytrzymałość i skuteczność to jej
podstawowe zalety.

41. Romli - Agustus 31, 2013

Yoiki sing tak goleki..

42. brontz - Mei 8, 2014

nyai losi…..opo nak opo….terkabul…iyo nak….Kabul Mandala

43. Heru Widagdo - September 6, 2014

Salam kenal..Mohon bantuan buat temen2 yg punya VCD/CD/MP3 instrumental tembang jula-juli atau VCD yg buat karaoke…saya siap mengganti copyrightnya dan siap ambil ke rumah…(email: heruwidagdo1@gmail.com).

44. Abdul Korim Kamarullah - September 16, 2014

Hehehe dadi eling karo Sontolowo…..sopo maneh iku sing dadi bintang tamu. Awak dewe eling’e loro thok. Tante Sun (kardjo ac dc) karo sidik brubisono. Wkwkwkwkw


Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d blogger menyukai ini: